הצבא מכבד את החוק במדינה

יש קצת הבדל בין אחריות, ממלכתיות והגינות לבין השתמטות, סרבנות ועבריינות.
למרבה המזל, הרמטכ”ל אינו פוליטיקאי נכלולי אלא דמוקרט שוויוני.
ציטוט:
בצל התגברות הלחימה, הרמטכ”ל אייל זמיר את אכ”א להביא בפניו באופן מיידי תכנית להרחבה ומקסום הוצאת צווי גיוס לאוכלוסייה החרדית. זאת, לצד התארגנות והגברת יכולות הקליטה בצה”ל.
עמדת הרמטכ”ל כפי שהוצגה לראש הממשלה ושר הביטחון היא של שוויון בנטל: “מי שייתן יותר יקבל יותר. כולם צריכים להיכנס תחת אלונקת ביטחון המדינה וצה”ל זקוק לכל אחד ואחת ועל כן מתאים את עצמו לאוכלוסיות השונות”
ציטוט:
הרחבת הלחימה וגיוס החרדים: הרמטכ”ל אייל זמיר הנחה הערב (שלישי), באופן פומבי, את ראש אכ”א, אלוף דדו בר כליפא, להציג בפניו מידית תוכנית להגדלת מספר צווי הגיוס לחרדים. לצד זאת, הורה זמיר לקדם את יכולות הקליטה, ואת ההיערכות לקליטת מתגייסים נוספים.
אם ההנחיה תושלם ותיושם, המשמעות היא שעד סוף חודש יולי יישלחו 60 אלף צווי גיוס – במקום 24 אלף בלבד. מבחינת זמיר, מדובר במהלך הכרחי שמתרחש ערב הרחבת הפעולה בעזה, על רקע גיוס המילואים הנרחב, והרמטכ”ל מגדיר אותו כצורך לאומי בשוויון ואחדות גורל.
עד כאן ציטוט.
בעברית קלה, ראש הצבא הורה לציית לחוק במדינה וזה חלילה מאוד יעצבן את הכנופיה שלעת עתה עדיין נמצאת בשליטה.
מי יודע? אולי שר הביטחון יזמן את הרמטכ”ל ויצעק עליו שציות לחוק יסכן את הקואליציה שבשלטון?
קישור למאמר בוואלה. קישור למאמר ב- N12. קישור למאמר בשם- שבועת אמונים וניגוד עניינים.
ניתן להגיב למאמר הזה בתחתית העמוד, בצורה מכובדת ובהתאם למדיניות האתר.