תיקון עולם הפך לנושא חם

תיקון עולם הפך לנושא חם

בתורה של היהודים כתוב, שוב ושוב, שהחוטאים למצוותיו של השוכן במרומים נענשים וסובלים. זה לא נעים, אבל ההיסטוריה מראה שאנשים לא ממש מפיקים לקחים ממישגים ישנים, ולכן הבעיות צצות במעגלים שחוזרים ובאים. לפעמים בא לנו מבול, לעיתים חורבנות לאומיים או סתם איזה מכה משמיים שמימנה מאוד סובלים.

במקום להשתמש בחשמל שאינו מזהם את הסביבה, בני חווה פעם החליטו לפלוט רעלים לאווירה, אולי בתקווה שזה לא יזיק לה. אחרי יותר ממאה שנה מאז המהפכה התעשייתית שגרמה נזק נורא לאוויר, למים ולאדמה כדור הארץ כנראה קיבל הוראה מלמעלה, והעונש למזהמים בא בצורת שיטפונות, בצורות, סופות עזות, גלי חום או שריפות כבירות.

ציטוט:

“על הדלקים המאובנים להיעלם – לפני שיהרסו את כוכב הלכת שלנו”
דו”ח האו”ם הזהיר כי אירועי מזג אוויר קיצוניים יתגברו בקצב מהיר, כתוצאה מהתחממות כדור הארץ. מנהיגים בעולם קראו לפעול באופן מיידי. מזכ”ל האו”ם: “פעמוני האזהרה מצלצלים בחוזקה”. ראש ממשלת בריטניה: “העשור הקרוב עומד להיות מכריע להבטחת עתיד כוכב הלכת שלנו”. שליח האקלים של ארה”ב: “נדרשת פעולה אמיתית”

ציטוט:

אזהרה חמורה בדו”ח חסר תקדים: אירועי מזג אוויר קיצוניים יתגברו בקצב מהיר
לפי הדו”ח המקיף, שחיברו מאות מדענים מרחבי העולם וביניהם מישראל – גלי חום, בצורות וגשמים עזים רק ילכו ויעשו תכופים וקיצוניים יותר ככל שכדור הארץ ימשיך להתחמם, כאשר האוכלוסיות החלשות הן הפגיעות ביותר. ומי האחראי? אנחנו, בני האדם. אבל בכל זאת יש תקווה.

עד כאן ציטוט שכביכול מעורר דאגה אבל גם תקווה.

כנראה שאפשר למצוא המון דברים חיוביים בידיעות שמבעיתות את הקוראות ומפחידות את הקוראים.

קודם כל, ההתחממות הגלובלית תזכיר לנו שכולנו יצירים, בצלמים וברואים, ושהטבע לא ממש מבדיל בין ימנים לאומנים לבין שוחרי שלום ציוניים. מסיבה זו, את הבעייה נוכל לפתור ביתר יעילות כשאנו מאוחדים כנגד סיכונים משותפים.

הדבר השני שחשוב לזכור הוא שאבותינו כנראה היו נותרים על העצים וחשים מרוצים, אבל שינויי האקלים אילצו אותם לדדות על שתי רגליים, ללמוד לגדל ביכורים, לבשל מזונות קשים ולעשותם טעימים, ולהפוך קצת יותר נבונים. במילים אחרות, ההכרח הוא אבי ההמצאה, ולכן אם נעבוד יחד יש סיכוי שנוכל לפתור את הבעיה, שהרי בעצם אין ברירה.

יש כמה כיוונים שעשויים להיות יעילים, אבל הם יחייבו שיתוף פעולה בינלאומי בין משפחות העמים.

צריך להפסיק לפלוט רעלים לאוויר שאנו נושמים, ולעבור לשימוש באנרגיה חשמלית במקום במנועי הבעירה הפנימית. ממשלות יכולות די בקלות להטיל מס של מאתיים אחוזים על רכבים שפולטים גזים ולתת 200 אחוז הנחה לקניית רכבים חשמליים.

במקום לשרוף בנזין, סולר ונפט עלינו לפתח מקורות אנרגיה ירוקה, מזרימת האוויר, המים ומאור החמה. כל גג צריך להיות מכוסה בקולטי שמש. כל מפעל צריך לקבל אנרגיה משדה סמוך שמגדל שורות של פאנלים סולריים. כמובן שיש עוד דרכים להפיק המון חשמל ומיים, אבל חלק מהפיתוחים המדהימים עדיין סודיים.

כל אגני הניקוז צריכים תוספת של תעלות שיובילו שיטפונות למאגרי מיים, אותם ניתן לנצל להפקת חשמל בצורה הידרו-אלקטרית. המון טורבינות רוח צריכות להיות מוקמות כדי לנצל את הסופות העזות שצפוייות להפקת חשמל שיחמם את הדירות ויפעיל את המשאבות.

אלה הם חלק חלק קטן מהרעיונות, אבל הדבר שבאמת יאפשר פיתוח פתרונות הוא ההבנה העולמית שכל בני ובנות המשפחה האנושית צריכים עכשיו לעבוד יחד כדי לפתור את הבעייה.

אחרי שנציל את העולם, נוכל לשוב לריב אחד עם השני או להתווכח על איזה סוגייה.

קישור למאמר בידיעות. קישור למאמר בידיעות.

ניתן להגיב למאמר הזה בתחתית העמוד, בצורה מכובדת ובהתאם למדיניות האתר

דר' רון קראוס

בהכשרתו דר' רון קראוס, יליד 1961, הוא פסיכולוג קליני מומחה עם רישיון בארץ ובארה"ב. רון כתב שני ספרים בנושא טיפול נפשי ברשת בהוצאה האקדמית אלסוויר, ונבחר לנשיא האגודה הבינלאומית לבריאות נפש ברשת לשנים 2003-4, הוא העורך של הקוד האתי לטיפול ברשת, כתב טור שבועי בידיעות אמריקה, במדור ניו ג'רזי, למשך שנתיים. פרסם 4999 מאמרים בבלוג בשם- תיקון עולם בקפה נקודה דה מרקר, שנסגר, ולימד 15 שנה עד שנת 2014 באוניברסיטת פיירלי דיקינסון, במטרופוליטן קמפוס ליד ניו יורק. דר' קראוס שב ארצה עם משפחתו כדי להיות קרוב לאמו ואחיו, ז"ל. היום הוא עובד עם משפחות שכולות בעבור משרד הביטחון, ובזמנו הפנוי עורך את עיתון ברשת נקודה קום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן