המודאגים מאשימים את השליחים
התקשורת היא כלב השמירה של הדמוקרטיה. על פי חוק זכותה ותפקידה הוא לחקור, לבדוק ולשאול שאלות לגבי מעשי ההנהלה בעבור הפרהסיה, ועל סמך נתונים עובדתיים לפרסם לציבור דברים שאינם שקרים.
מנהיגים עברייניים שעיקר עניינם בחיים הוא להראות טוב בפני צלמים מאוד לא אוהבים שכשלים, מחדלים או חלילה חטאים, מתפרסמים ברבים, שהרי זה מקלקל להם את האמונה בהיותם יצירים מובחרים ונעלים שלעולם לא שוגים.
מה עושים בכאלה מצבים לא נעימים? מודים? מתנצלים? מתקנים? מסבירים? למה? הרבה יותר קל להאשים את השליחים ולספר שרק בגללם בוצעו פשעי מלחמה על ידי סוהרים סוטים, או שהם הרעים אשמים בהפצת נתונים נכונים.
ציטוט:
דיווח: הבית הלבן זימן את ראש ה-FBI – והורה לו לחקור עיתונאים.
הצעד של הבית הלבן משקף הסלמה נוספת במאמצי ממשל טראמפ להילחם בתקשורת החופשית.
הקשר ההדוק בין פאטל לממשל טראמפ, שמשתקף גם בקבלת הבקשה לחקור עיתונאים וגם בפתיחת החקירה הישר מהבית הלבן, הוא סטייה ניכרת מהנורמה הנהוגה בארצות הברית. בממשלים קודמים הייתה נהוגה, לפחות למראית עין, חומה בין הבולשת הפדרלית לדרג הנבחר.
ההוראה של הבית הלבן לפאטל הגיעה לאחר שטראמפ זעם על הדיווח בניו יורק טיימס לפיו יש בעיות אבטחה באייר פורס וואן החדש, שקיבל מקטאר. ראש ה-FBI גם עדכן בכירים בממשל טראמפ לגבי התקדמות החקירה, כך לפי הדיווח.
ציטוט:
רה”מ נתניהו הורה לזיני לחקור את ערוץ 12.
ראש הממשלה לחץ בחודשים האחרונים על ראש השב”כ לפתוח בחקירה, ולמרות שזיני התנגד – הוא נעתר לתכתיב של נתניהו.
עד כאן ציטוט.
אולי באמת הגיע הזמן לבדוק למה התקשורת העבירה לטרור הרצחני משכורת. חוץ מזה, מעניין שהמינוי שאינו ראוי אלא לגינוי משום מה לא בודק הדלפה לעיתון גרמני, אפילו שהיא כנראה באה מלשכת ראש הממשלה. למה ראש השירות לא פועל למען המדינה, שלומה ובטחונה? הוא שכיר של המורשעת הלקויה או של הממלכה?
קישור למאמר ב- N12. קישור למאמר ב- N12.

