תביעה תמנע הרשעה?

יודעי דבר מספרים שההגנה הכי טובה היא התקפה. מצד שני, לא בטוח שכדאי לצאת למערכה בידיעה שתבוא תבוסה. מצד שלישי, בלי לעשות הצגה נזעמת לצרכי פוזה הציבור חלילה יבין שיש הודאה באשמה. במקום לקחת אחריות על אסון לאומי נורא ולבקש מחילה הנאשם בחר לתקוף בחמת זעם את מי שביקש בדיקה.
ציטוט:
ראש הממשלה הגיש תביעת לשון הרע נגד הרטמכ”ל ושר הביטחון לשעבר – ובו טוען כי יעלון הוציא את דיבתו רעה בכך שטען שקיבל כסף מקטאר. “שקרים איומים, מכוערים, מרושעים וחסרי בסיס”, נכתב בכתב התביעה. יעלון “מישהו בלחץ מחקירת השב”כ?
ציטוט עם ציטוט:
הפרשה שלראשונה פורסמה באיטליה, בעיתון הידוע קוריירה דה לה סרה, עוד לא נחקרה או נחשפה עד תומה, אולי בגלל הזעזוע והתדהמה או מחמת ניסיונות השתקה והסתרה. במילים אחרות, הסיפור עוד לא מטלטל את המדינה שכבר מספיק סבלה. סבלנות היא מעלה חשובה.
מצד שני, ללא קשר לדממה המשונה מאוד מעניין לראות שהפושע הסידרתי משום מה לא מיהר להגיש תביעת דיבה על סכום דימיוני בטענה שהדיווח המזעזע הוא לכאורה שיקרי, וזה קצת מפליא.
ציטוט:
״יגאל כרמון, יועצו לשעבר של רבין, משיק מחדש באינטרנט ובטלוויזיה מסמכים על סיוע מיליונרים לכאורה לשניים ממערכות הבחירות של ראש הממשלה. המקור: סוכני ריגול אמריקאים לשעבר שגויסו על ידי איחוד האמירויות הערביות.מידע על זרימות הכסף לכאורה ששמרה קטאר לבנימין נתניהו כבר הסתובב בצורה מעט חשאית. אולם לאחר ה-7 באוקטובר הם מקבלים רלוונטיות אחרת והוספה של פרטים מדויקים יותר ויותר רק מגבירה את הלחץ על ראש ממשלת ישראל.
“הסיפור הזה מתחיל להפוך לסערה פוליטית”, אומר יגאל כרמון, לשעבר יועץ המלחמה בטרור של ראשי הממשלה יצחק רבין ויצחק שמיר. “זה עלול להוביל לנפילת נתניהו”.
כרמון הוא אלוף משנה בדימוס מאמ״ן, שירות הביון הצבאי של ישראל. הוא הקים ומוביל את המכון לחקר המדיה של המזרח התיכון (Memri), צוות חשיבה פרטי לאיסוף וניתוח מידע ממקורות פתוחים, הנסמך במועצת היועצים שלו דמויות כמו מנהלי ה-CIA לשעבר ג’יימס ווסלי ומייקל היידן, לשעבר. ראש הממשלה אהוד ברק, מנהיג ספרד לשעבר חוסה מריה אזנר והמנהל לשעבר של הסוכנות האמריקאית לביטחון לאומי, הגנרל קית’ אלכסנדר.
כרמון פירסם אמש באתר ממרי מסמך בעל תוכן פוליטי נפיץ, שעליו נדון גם ברשת הטלוויזיה הישראלית ערוץ 12. נראה שסדרת מסמכים פנימיים של ממשלת קטאר, שנפרצה על ידי ארגון במימון איחוד האמירויות הערביות. לציין כי הרשויות בדוחא ארגנו בשנים האחרונות העברה לכאורה של עשרות מיליוני דולרים עבור מערכות הבחירות של נתניהו. הכסף, לפי ההאשמות ששיחזר ממרי, היה מוכן עבור ראש ממשלת ישראל בחשאי ובמזומן. כרמון אומר: “נתניהו הוא משתף פעולה, אסיר, בן ערובה שלא יכול לבקר את קטאר: האמירות תגיב”.
עד כאן ציטוט.
בעברית קלה, ידיעות לגבי חשד לבגידה בעבור עמלה פורסם לראשונה בעיתון באיטליה, ואז בארץ על ידי מכון ממרי. כלי תקשורת ואירגונים רצינים לא מפרסמים שקרים בלי תחילה לבדוק את הדברים, אחרת הם נתבעים וזה לא נעים.
שר הביטחון לשעבר לא אמר שהנאשם קיבל כסף אלא שצריך לבדוק את מה שפורסם. ללא קשר למי הוציא את ההודעה בארץ ובאיטליה או לעובדה שיעלון לא העלה אשמה אלא דיבר על הצורך בחקירה ראש הכנופיה תבע אותו, כנראה לצרכי פוזה והרתעה.
למה לרדוף אחרי מישהו שלא הטיח אשמה אלא ביקש בדיקה? מדוע לא להטריד את אלה שפירסמו את הידיעות לפרהסיה לאחר שהמחלקה המשפטית אישרה, כנראה על סמך ראייה קבילה שמאששת את הידיעה?
קישור למאמר בוואלה. קישור למאמר בשם- הכסף בא מקטאר והסוף הפך מר. קישור לידיעה ברוטרנט. קישור למאמר בשם- פגיעה בדמוקרטיה מצדיקה פעולה. קישור למאמר בשם- כסף במיזווזה זו בעייה. קישור למאמר בשם- הדמוקרטיה תביס את הכנופיה.
ניתן להגיב למאמר הזה בתחתית העמוד, בצורה מכובדת ובהתאם למדיניות האתר.