שגיאה וביקורת הן חוויות למידה

שגיאה וביקורת הן חוויות למידה

ביקורת צריך לקחת ללב או רק להעלב?

למרבה התמיהה, מי שלומד או לומדת מקצוע טיפולי כנראה בוחר ובוחרת בזאת בגלל עודף איכפתיות, זולתנות יתר וחוסר משונה בחמדנות. מצד שני, כשלומדים את העבודה די מהר רוכשים יכולת לא לקחת הכל ללב, כנראה בגלל שקשה לשאת את משא הכאב.

כשיש טעות מביכה או נעשית שגיאה, וזה בעיקרון אנושי, בא ניסיון לעשות תיקון מיידי אבל אין שום צורך להתבייש במאמץ לשפר את המצב הלאומי.

מביקורת או מטעויות רק לומדים דברים טובים וחשובים, ולכן אין שום צורך לחוש נעלבות וכעוסים. מצד שני, יתכן שיש בעולמו יצירות ובצלמים שנהנות ונהנים מכאלה דברים מטרידים.

כמובן, מה שטוב זה שניתן למצוא מישהו או משהו להאשים ברגשות האישיים הקשים. סך הכל, המינהג היפה קיים בכתובים מאז שאדם אבינו וחווה אימנו ניסו לגולל את האחריות ללא הצלחה על אחרים.

חוץ מזה ולמרבה המזל, בדמוקרטיה כולנו חופשיות וחופשיים לבחור איך להגיב לאירועים. אפשר להתרגש וגם מותר להשאר רגועות ושלווים. יודעי דבר מספרים שלגיבורות ולגיבורים לכאורה יש שליטה בכאלה דברים מסובכים.

ניתן להגיב למאמר הזה בתחתית העמוד, בצורה מכובדת ובהתאם למדיניות האתר

דר' רון קראוס

בהכשרתו דר' רון קראוס, יליד 1961, הוא פסיכולוג קליני מומחה עם רישיון בארץ ובארה"ב. רון כתב שני ספרים בנושא טיפול נפשי ברשת בהוצאה האקדמית אלסוויר, ונבחר לנשיא האגודה הבינלאומית לבריאות נפש ברשת לשנים 2003-4, הוא העורך של הקוד האתי לטיפול ברשת, כתב טור שבועי בידיעות אמריקה, במדור ניו ג'רזי, למשך שנתיים. פרסם 4999 מאמרים בבלוג בשם- תיקון עולם בקפה נקודה דה מרקר, שנסגר, ולימד 15 שנה באוניברסיטת פיירלי דיקינסון, במטרופוליטן קמפוס, עד שנת 2014. דר' קראוס שב ארצה עם משפחתו כדי להיות קרוב לאמו ואחיו, ז"ל. היום הוא עובד עם משפחות שכולות בעבור משרד הביטחון, ובזמנו הפנוי עורך את עיתון ברשת נקודה קום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן