יושר תורם לאושר
פעם נסעתי לאמריקה כדי ללמוד להיות דוקטור בפסיכולוגיה קלינית, ולא בגלל שהדבר קל, מאוד מהנה, ריווחי או משמח מבחינה אישית. סך הכול, מי שזקוק לעזרה בדרך כלל זקוק לה, אחרת הוא לא היה בא.
כנראה שהבחירה המקצועית המכובדת נעשתה מתוך אמונה שבלימודים אצבור ידע חשוב, ואוכל לא רק לסייע לאחרים אלא גם להתהדר בתואר מרשים בפני הקהילה, זו שלאחרונה יותר מתעניינת ברמת ההכנסה מאשר בהשכלה גבוהה.
זמן קצת אחרי שהתחלתי ללמוד לימודים גבוהים מצאתי את עצמי משחק על השטיח עם ילדים שלא היו שמחים, ומנסה להבין איך עוזרים להם להתגבר על הזוועות שמעוללים מבוגרים.
משחקים טיפוליים זו שיטה שמאפשרת תקשורת עם קטינים. הייתי סטודנט מלא מוטיבציה ולכן זחלתי על הרצפה, קלעתי כדורי ספוג לסל מפלסטיק, ושיחקתי בכול מיני קוביות, קלפים מאוירים, לוחות קרטון עם ציורים של סולמות וחבלים, וגם זרקתי או תפסתי כדורים צבעוניים. מה לא עושים כדי לרצות את המרצים?
העניין הוא שהילדים שבאו לטיפול רצו חוויה מתקנת, שהרי חייהם היו מאוד קשים ולפיכך מבוגרים גררו אותם לטיפולים שבועיים. מהר מאוד הבנתי על מי הם מוציאים את התסכולים, את הרגשות המקופחים, הנעלבים והכואבים. לא יכולתי לנצח במשחקים, כי מייד קלטתי שתפקידי הוא כנראה לתת לבאים תחושה של קבלה, שליטה והצלחה.
נו, טוב. היה צורך לאפסן את היצר התחרותי האישי, לנתק את המנוי לאגו, ולנסות לעשות את מלאכתי.
בדיעבד, דומני שההתנתקות מהאגו מאוד מועילה בחיים, שכן לא רק שלא ממש מתרגשים מדברים שרואים או שומעים, אלא גם לא שומעים ביקורת מעצבנת שכול הזמן לוחשת הערות מבפנים.
בזמני הפנוי, פרט לשלל עיסוקי הרבים, בערבים אני משמיע ניגונים. כדי לא לחוש משועממים או מבוזבזים צריך לפתח תחביבים, ועדיף שהם לא יהיו מסוכנים, מזיקים או יותר מידי יקרים. לפעמים אני ניגש לידידי מיקי לכמה שעות כדי לנגן, ואנחנו מקליטים, מתקנים ונהנים כאילו לא חשוב מה כתוב בעיתונים.
בלי המנוי לאגו, אין לי שום בעיה לספר ביושר גלוי שאני לא נגן מקצועי. חלילה, האגו בטח היה מנסה ליפות את המציאות, אפילו שזה לא יפה לשקר בציבורי.
הערה אחרונה: ללא קשר למוסבר ולנאמר ביקשתי מבינה המלכותית עזרה. בלי שום היסוס או בעיה מוסרית היא הפכה תוך שנייה חולצה כחולה ללבנה, ועשתה רקע שחור שיסתיר את קיר האולפן שמאחורה. בקיצור, התמונה המקורית זוייפה ללא בושה.
כמובן שלדווח על הרמייה בגלוי היה כנראה די מעצבן את האגו הרגיש לכבודו, מעמדו ותדמיתו בפני הפרהסיה, אבל כאמור, הוא הוצא לחופשה.
קישןר ליוטיוב.

