להציע או להריע מהיציע

להציע או להריע מהיציע

בדמוקרטיה, קצת כמו בחיים, הדברים מידי פעם משתנים. הנה למשל, אין אצלנו מלכה יחידה וחביבה ששולטת בנו שיבעים שנה, שכן מטיבעה השיטה מאמינה בתחלופה.

מה שנותר קבוע, פרט לשינוי מתמיד, זה החוקים, שכן גם אם הנבחרות והנבחרים מתחלפות ומתחלפים, עדיין אין שינוי במצעה הרשמי של מדינת היהודים.

כידוע ליודעות וליודעים, בדמוקרטיה יש הליכים מסודרים שלא כוללים אמצעים אלימים אלא פתקים קטנים. חוץ מזה, תאורטית כולן וכולם נחשבות ונחשבים שוות ושווים, ואפילו מותר להביע דיעה ברבים, כמובן, כל עוד זו לא קוראת לפגיעה באחרים, שכן השוכן במרומים מאוד לא אוהב כאלה דברים.

אם יש בעייה, הציבור יכול להצביע בעד תיקונה, ובא שינוי להנהלה. בתקופה האחרונה המפלגות עורכות סבבי בחירות כדי למצוא נציגים ונציגות שיביאו גדולות ונצורות. הציבור נחשף לפנים חדשות, לנוכח ההתפתחויות, המועמדים נרגשים והמועמדות נרגשות.

הנאשם בשלל תיקים פליליים שגם חשוד בבגידה בביטחון היהודים בעבר חופן מזומנים כנראה לא רוצה שיחשבו שהוא מסתובב בחברת עבריינים. מה אפשר לומר? זה קצת מדהים.

ציטוט:

בית המשפט המחוזי בתל אביב הפך הערב (שלישי) את החלטת בין הדין של הליכוד ופסל את מועמדותו בפריימריז של דודו לניאדו, חבר המפלגה שהושרע בעבר בפריצה ותקיפת אישה. בכך, קיבל בית המשפט את עתירתו בעניין של יו”ר המפלגה וראש האופוזיציה בנימין נתניהו.

עד כאן ציטוט.

בעברית קלה, הכזבן הנכלולי שעומד לדין בערכאה לא מעוניין שיהיו בכנופייה שלו מועמדים מורשעים, וזה כנראה כדי לעשות רושם טוב על הפרהסיה.

נו, טוב. אז הנאשם בפלילים עשה ככל יכולתו להרחיק עצמו מפושע שהורשע בדין, כנראה כדי לעשות רושם אמין על התושבות והתושבים, אבל למרבה הצער, יש עוד המון חשודים ונוכלים בחבורת העבריינים.

לאחר סבב בחירות פנימיות, במפלגה שפעם הקימה את המדינה יש חברה צעירים, והמבוגרים הופכים ליועצים. כאמור, כל הזמן יש שינויים. עד הערב, הליך דמוקרטי נקי יסתיים גם במפלגה שהודחה מהשררה כשלחבריה שלל כיתבי אששמה

לאחר הבחירות הכלליות, נציגי ונציגות הציבור יעמלו קשה בעבור האומה, רווחתה, בריאותה, שלומה וביטחונה. חלילה, לא תופר שבועת הנאמנות שתנתן לאומה, והכל יהייה כשורה.

בעוד שהאמיצים והאמיצות ידאגו לנו בחמלה ואחריות שקולה, כל מה שהאזרח הפשוט יכול לעשות לאחר הטלת המעטפות זה לשבת ביציע, להציע, לקונן, להתלונן או להריע.

קישור למאמר בוואלה. קישור למאמר בשם- נאשם בפלילים ואוסף עבריינים. קישור למאמר בשם- הנאשם הפלילי הוא עבריין סידרתי.

ניתן להגיב למאמר הזה בתחתית העמוד, בצורה מכובדת ובהתאם למדיניות האתר

דר' רון קראוס

בהכשרתו דר' רון קראוס, יליד 1961, הוא פסיכולוג קליני מומחה עם רישיון בארץ ובארה"ב. רון כתב שני ספרים בנושא טיפול נפשי ברשת בהוצאה האקדמית אלסוויר, ונבחר לנשיא האגודה הבינלאומית לבריאות נפש ברשת לשנים 2003-4, הוא העורך של הקוד האתי לטיפול ברשת, כתב טור שבועי בידיעות אמריקה, במדור ניו ג'רזי, למשך שנתיים. פרסם 4999 מאמרים בבלוג בשם- תיקון עולם בקפה נקודה דה מרקר, שנסגר, ולימד 15 שנה באוניברסיטת פיירלי דיקינסון, במטרופוליטן קמפוס, עד שנת 2014. דר' קראוס שב ארצה עם משפחתו כדי להיות קרוב לאמו ואחיו, ז"ל. היום הוא עובד עם משפחות שכולות בעבור משרד הביטחון, ובזמנו הפנוי עורך את עיתון ברשת נקודה קום

One thought on “להציע או להריע מהיציע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן