לפעמים התנדבות מעוררת התלהבות

לפעמים התנדבות מעוררת התלהבות

הציונות שהוסתה בעזרת שנאה מנתיבה חזרה לפסים הנכונים והנאשם בפלילים כבר שקוע עד צוואר בהליכים משפטיים סופניים. אז מה עושים? אולי אפשר כבר לדון בנושאים שאינם לאומיים, קיומיים או חיוניים?

לפני חמש שנים עוד עבדתי בבית אבות עם קשישות וקשישים בניסיון להפכן שמחות ולעשותם יותר מאושרים.

האמת היא שעשיתי זאת במקומות שונים במשך תקופה די ארוכה, ובכל פעם שנוצרה הזדמנות לקיים במוסד חגיגה ניסיתי לשמח את הקהילה עם קצת נגינה.

בדרך כלל אחרי כמה צלילים ראשונים ההתלהבות הייתה גדולה והשמחה רבה, אבל תמיד לקח לי חודשים לשכנע את ההנהלה שפרט למקצועי הרשמי אני גם מנסה להתחזות לבדרן מוזיקאלי.

בדרך כלל, בבתי החולים ששמעו קצת ניגונים מייד ביקשו שאחזור על התרגיל באירועים הבאים. היה קצת מצחיק לראות שוב ושוב את ההבדל בין תחינותי הממושכות לשעשע את הקהל ללא תמורה לבין ההפתעה בהנהלה.

נו טוב. נראה שאנשים צריכים לראות ולשמוע כדי להשתכנע, אולי בגלל שלא תמיד הדברים שמדווחים להם ביושר מייצגים את האמת לאמיתה.

אישית, אני משתדל לומר דברים מציאותיים ונכונים, אבל שמתי לב שלא מייד כולן מאמינות וכולם מאמינים.

יתכן שבמקום פיטפוטים פשוט צריך להדגים, וזה מסביר לתוהות ולמפקפקים שלפעמים אנשים אומרים דברים נכונים.

יתכן שמוסר ההשכל מהסיפור הוא שצריך לנסות, לא להרפות ולפעמים באות תוצאות. ממש כמו התחנונים לשמח את המאזינים והמאזינות לפני הדגמת הכוונות המוזיקאליות גם היו המון ניסיונות מילוליים להסביר שהעבריין הסידרתי יביא לנו אסונות.

בעזרת השם, אם לא מוותרים לפושעים בסוף הם מובאים אל מול שופטות ושופטים. אחרי שעבריינים מסוכנים ומזיקים מוכנסים למתקני כליאה ציבוריים אפשר לשיר שירים או סתם לחוש קצת מתוסכלים.

קישור לנעימה שהושמעה- כשהלב בוכה. קישור למאמר בשם- הפוגה מוזיקאלית ומערכה פוליטית. קישור לנעימה בשם- Autumn Leaves. קישור לנעימה בשם-הצל ואני. קישור לשיר בשם- All of Me. קישור לשיר בשם- Lay Down Sally. קישור לשיר בשם- Bye Bye Blackbird קישור לשיר בשם- שלום לך ארץ נהדרת.

ניתן להגיב למאמר הזה בתחתית העמוד, בצורה מכובדת ובהתאם למדיניות האתר.

דר' רון קראוס

בהכשרתו דר' רון קראוס, יליד 1961, הוא פסיכולוג קליני מומחה עם רישיון בארץ ובארה"ב. רון כתב שני ספרים בנושא טיפול נפשי ברשת בהוצאה האקדמית אלסוויר, ונבחר לנשיא האגודה הבינלאומית לבריאות נפש ברשת לשנים 2003-4, הוא העורך של הקוד האתי לטיפול ברשת, כתב טור שבועי בידיעות אמריקה, במדור ניו ג'רזי, למשך שנתיים. פרסם 4999 מאמרים בבלוג בשם- תיקון עולם בקפה נקודה דה מרקר, שנסגר, ולימד 15 שנה באוניברסיטת פיירלי דיקינסון, במטרופוליטן קמפוס, עד שנת 2014. דר' קראוס שב ארצה עם משפחתו כדי להיות קרוב לאמו ואחיו, ז"ל. היום הוא עובד עם משפחות שכולות בעבור משרד הביטחון, ובזמנו הפנוי עורך את עיתון ברשת נקודה קום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן